Doğa ile başbaşa: 2. gün..


2.gün:


Bu yıl ki yayla yürüyüşü için daha çekirdek 12 kişilik bir ekiple birlikteyiz. Ekip bizi gelip Ayder den aldı ve etkinligimizin esas keyifli bölümüne başladık. ilk durak Avusor yaylası oldu. Buraya kadar dolmuşla çıktıktan sonra ben ve organizasyonu yapan dostumuz Ali'nin sevgili eşi Vildan hariç herkes hazırlıklarını tamamladı ve 2 gece konaklayip zirve yaptıktan sonra bulusacagimiz Koç Düzü yaylasi için yola koyuldular.
Çamlıhemşin'e gelmeden köy içi diye adlandirdiklari yerde evleri var Vildan'larin. Lokal yaşantıya şahitlik edip yöre evinde kalmak dost sofrasında oturmak benim için gerçekten çok değerli.  Akşam yemek sonrası yaptığımız güzel sohbetle taclandiriyoruz geceyi.
Tüm gece aralıksız yağan yağmura ve defalarca bölünen uykuma rağmen sabah 5 gibi erkenden uyanıyorum. Sabah inanilmaz guzel bir manzara karsiliyor beni. Bakmalara doyamiyorum. Muhlamayı baş taci yaptığım kahvaltı sonrasında devam eden yağmura ve sise inat koyuluyoruz Koç Düzü Yaylasına. Yolda kimi zaman görüş mesafesi 4,5 metrelere düşüyor.  Yol hayli kötü ama Avusor'un yolundan iyi. Böbrek taşınız varsa düşürmek garanti.
Bu yaylanin özelliği içinde yüzen postların olduğu bir gölünün ve tabii hava açık olursa geniş bir görüş mesafesi ile muhteşem bir manzaraya sahip olması.
Gelip hemen pansiyonumuza yerlestik. Aslında pansiyon dediğime bakmayın eve demek daha doğru olur. Çünkü burada herkes Ali ve Vildan'ın akrabası ve hal böyle olunca bende onun gibi hala,enişte,dede demeye başladım bile.
Tüm gün yağan yağmurdan dolayı pek dolaşmaya çıkamadık. Akşam üstü bir ara hava açar gibi oldu ve yarın nasıl olacağını kontrol etmek üzere göle gittik. Yayla halkı gol üzerinde ki postlardan anlıyor havanın nasıl olacağını. Bana ilginç gelen bu durumu şu an itibari ile test ediyorum. Bakalım yarın nasıl olacak?
Yöresel yemeklerden sonra soba uzerinde yaptığımız çay ve guzel sohbetlerle noktalandirdik geceyi. Alt katı taş,üst katı ahşaptan yapılmış bu şirin binada ufak odamda yazarken bu satirlari;dışarda yağan yağmur altında aceba ekibin geri kalanı ve tabii eşimin ne durumunda olduğunu merak ediyorum. Yarın onlarda Koç Düzü Yaylasına gelecekler kısmetse.